|
CURSUSSEN EN WORKSHOPS
Wil jij een keer je eigen keramiek maken? Ik leer je graag de kneepjes van het vak in een cursus of workshop in mijn atelier in het hart van Arnhem. Erg leuk voor een bijzondere gelegenheid of gewoon lekker om met je handen aan de slag te gaan!

Agenda:
9 en 16 sept, 14 en 21 okt 2017 - Cursus Basistechnieken
zaterdag 23 sept 2017 - Workshop Experimenteren en decoreren met glazuur
zondag 24 sept 2017 - Workshop Porselein gieten

 


Vierdelige CURSUS: Basistechnieken

Nieuwsgierig naar hoe je zelf porselein kunt maken? Doe dan mee met de cursus Basistechnieken. In deze cursus leer je verschillende technieken en maak je je eigen porseleinen product. Na afloop van de cursus worden de producten gestookt in de oven en krijg je jouw werk thuisgestuurd.

Deelnemers:
3-6 volwassenen.
Voor mensen met geen of weinig kennis van keramiek of voor mensen die een gerelateerde cursus of workshop hebben gevolgd.

Opbouw cursus:
Les 1: In deze les vertel ik over de verschillende technieken voor het maken van porselein en mijn eigen werkwijze. Je maakt je eigen ontwerp en leert waar je rekening mee moet houden bij het maken van keramiek.
Je mag je eigen kom, mok of schaaltje meebrengen dat als moedervorm kan dienen en je naar wens kunt modelleren. Er zullen ook basisvormen aanwezig zijn. Duur: 3 uur
Les 2: In deze les ga je de moedervorm afmaken en leer je gietmallen maken. Duur: 4 uur.
Les 3: In deze les gaan we aan de slag met de gietmallen en leer je de techniek van het gieten met porseleinklei. Duur: 3 uur
Les 4: In deze les leer je verschillende glazuurtechnieken en kun je jouw ontwerp geheel naar wens decoreren. Duur: 3 uur.

Prijs:
€ 285,- pp *

* het cursusgeld is inclusief materiaalkosten (waaronder gips, gietklei, glazuur, pigmenten, lijm, klei en mallenvet etc.), het bakken en verzenden van de producten en thee met iets lekkers.

Wanneer:
zaterdag 9 en 16 september, 14 en 21 oktober 2017.

Deze cursus kan op aanvraag ook op andere data gegeven worden. Neem gerust contact met me op.

Waar:
Arnhem, Spijkerkwartier

inschrijven voor de cursus Basistechnieken

 


WORKSHOP: Porselein gieten

Werk je graag met je handen of zou je dat juist wat meer willen doen? Dan is deze workshop perfect voor jou. In deze workshop leer je de technieken van het porselein-gieten. Na een introductie ga je zelf producten gieten met de aanwezige gietmallen. Je kunt naar hartelust experimenteren met kleuren en texturen om zo je eigen unieke producten te maken. Na afloop worden de producten gebakken en krijg je ze thuis gestuurd.

Opbouw van de workshop:
1 middag van 4 uur.
In deze workshop ga je na een introductie over keramiek aan de slag met het gieten van producten met porselein gietklei.

Deelnemers:
4 - 8 volwassenen.
Voor mensen met geen of weinig kennis van keramiek of voor mensen die een gerelateerde cursus of workshop hebben gevolgd.

Prijs:
€ 99,- pp *


* de kosten van deze workshop is inclusief materialen (zoals gietklei, decoratiematerialen en pigmenten) het afwerken en afbakken van de producten, het verzenden van de producten en thee met iets lekkers)

Wanneer:
zondag 24 september 2017 van 13.00 - 17.00 uur.

Deze workshop kan op aanvraag ook op andere dagen worden gegeven. Neem gerust contact op.

Waar:
Arnhem, Spijkerkwartier

 

inschrijven voor de workshop Porselein gieten

 

 

WORKSHOP: Experimenteren en decoreren met glazuur

Doe mee met de workshop Experimeteren en decoreren met glazuur! In deze workshop maak je kennis met verschillende glazuurtechnieken. Met deze basiskennis ga je drie voorgebakken (kale) producten naar eigen ontwerp decoreren. Je kunt naar hartelust experimenteren met kleuren en glazuurtechnieken om zo je eigen unieke producten te maken. Na afloop worden de producten gebakken en krijg je ze thuis gestuurd.

Opbouw van de workshop:
1 middag van 4 uur.
In deze workshop ga je na een introductie over keramiek en glazuurtechnieken zelf aan de slag met glazuren.

Voor wie:
4 - 8 volwassenen.
Voor mensen met geen of weinig kennis van keramiek of voor mensen die een gerelateerde cursus of workshop hebben gevolgd.

Prijs:
€99,- pp *

* Deze workshop is inclusief materialen (zoals drie voorgebakken producten, glazuur, pigmenten en ander decoratiemateriaal), het afwerken en afbakken van de producten, het verzenden van de producten en thee met iets lekkers)

Wanneer:
zaterdag 23 september 2017 van 13.00 - 17.00 uur.

Deze workshop kan op aanvraag ook op andere dagen worden gegeven. Neem gerust contact met me op.

Waar:
Arnhem, Spijkerkwartier

inschrijven: Experimenteren en decoreren met glazuur